Table of Contents
Ik heb er voor dit jaar weer heel veel zin in en ik ontvang je graag als mijn gast bij Culinicious. Snoep Voor Verenigingen - snoepgoed. Lieve culinaire groet en tot snel (ziens) in mijn restaurant. xxx December……. een heerlijke maar vaak ook voor iedereen een drukke maand. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw en tussendoor nog allerlei zaken die je eigenlijk dit jaar nog wil afwikkelen
Op dit moment werk ik tussen de 50 en 60 uur in de week. Nu zie ik het gelukkig niet als werk, maar merendeels als het uitoefenen van mijn grootste passie en hobby. Echter één ding geeft mij wel wat stress en dat is de inkoop. Het lukt natuurlijk nooit om alle ingredienten in 1 winkel te kopen en soms moet ik 4 zaken af om aan mijn ingredienten te komen.
Het leuke aan inkopen doen, is dat de mensen in de winkels je steeds beter leren kennen en ze ondertussen precies weten wat ik wil en nodig heb. Ze moeten al lachen als ik weer met mijn ellenlange boodschappenlijstjes aankom - stitch snoepzakjes. Nu is het zo dat ik niet iedere keer nieuwe lijstjes maak, maar deze steeds twee maanden gebruik
Ook bij de mis en place en voor de middag of avond waarop het restaurant open is, heb ik een planning. Ik werk elk onderdeel helemaal uit met een tijdsplanning, ik teken mijn bordopmaak uit en arceer belangrijke zaken. Op deze manier vergeet ik niets. Het werkt super! Zoals in mijn vorige blog al aangegeven sluit Culinicious vanaf 16 december tot en met 6 januari haar deuren.
Deze maand zal ik geen take-away verzorgen. Het is voor mij niet haalbaar dit tussen de high wine, high tea, kidsfeestje en diners door te verzorgen en natuurlijk ook omdat Culinicious gaat sluiten op 16 december. papieren snoepzakjes. Langs deze weg wil ik alle gasten bedanken die dit jaar het restaurant hebben bezocht
Al die mooie recensies en mond op mond reclame heeft ertoe geleid dat ik in 2020 alweer tot augustus ben volgeboekt en er zelfs al reserveringen zijn gemaakt t/m december 2020. Het is voor mij echt ongelooflijk ….. wat een voldoening. Ik wens iedereen heel mooie, gezellige en culinaire feestdagen toe en heel graag tot ziens in 2020.
De lente omdat alle mooie jonge knoppen weer gaan bloeien en groeien, de kleine lammetjes en dansende koeien in de wei, de eerste zonnestralen… - snoepzakjes albert heijn. Herfst daarentegen met zijn prachtige kleuren van de bomen, de paddenstoelen die groeien, de kleurrijke pompoenen. Ook een gezellige tijd om weer binnen door te brengen
Ook de high tea staat in het teken van herfst/winter en worden seizoensgebonden ingrediënten gebruikt. Wat te denken van een bossandwich met kastanjepuree en hertencarpaccio, een pompoenquiche maar ook een notentaartje en vijgencarré wordt onder andere geserveerd. Heerlijk om met seizoensproducten te werken en mijn gasten hiermee te verrassen en te verwennen.
Van jong tot oud. Geweldig om te zien dat zowel de oude generatie als ook de jonge generatie het geweldig vindt om de Watertoren van Roosendaal te bezoeken. Tijdens mijn laatste high wine had ik een gast in de leeftijd van 95 jaar. Geweldig dat ik deze meneer mocht ontvangen en hem te verrassen en te laten genieten van een heerlijke high wine.
Een lief klein mannetje van slechts 6 weken oud - snoepzakjes puntzak. Super!!. High tea’en deed hij nog niet maar ik mocht wel zijn flesje melk warm maken. Heerlijk om ook zo’n klein frummeltje te mogen verwelkomen. Mijn jongste gast : “Zack”. Wat een schatje. Dit maakt mijn werk ook zo leuk he
Nog 6 weken en dan sluit Culinicious voor 3 weken haar deuren. Heerlijk relaxen en bijkomen van dit geweldige jaar bij Culinicious, even qualitytime met man en zoon en heerlijk met elkaar genieten van de feestdagen. Zo ontzettend leuk en fijn dat er voor volgend jaar alweer zoveel reserveringen zijn gedaan.
Dit valt niet altijd mee. Soms ben ik iets aan het koken (lees: voorbereiden) en blijkt dat het toch anders uitpakt dan ik voor ogen had. Dat betekent dat ik in korte tijd iets anders moet bedenken. Pak winst met gevulde snoepzakjes!. Dit vergt veel energie van mij en soms slapeloze nachten…… maar omdat ik het zo ontzettend leuk vind en de druk soms heel hoog is, presteer ik wel het beste (vind ik zelf)
Gelukkig heb ik zo’n lieve man en zoon die hier heel goed mee kunnen omgaan. Ze snappen dat ik voor de volle 100% voor mijn restaurant wil gaan en dat dit soms ten koste gaat van gezellige avondjes en uitjes. Volgend jaar wil ik toch wel proberen om 1x in de maand een weekend vrij te zijn, zodat ik ook met mijn gezin leuke ontspannende dingen kan doen en we meer aandacht hebben voor elkaar.
Culigroet, Saskia xxx Jeetje ik heb het gevoel dat ik nog maar net mijn blog van september heb geschreven of het is alweer oktober. De herfst is weer in het land en daar zijn we inmiddels ook achter. snoepzakjes eid. Terwijl ik dit zit te typen valt de regen met bakken uit de lucht en zit ik met een dik vest, sloffen en een kop koffie mijn blog bij te werken
Natuurlijk staat er wild op de kaart, maar meer verklap ik niet, anders is het geen verrassing meer. Dat wordt straks weer genieten voor mijn gasten die komen dineren. Ondertussen ben ik dus ook al een half jaar open en ik kan zeggen dat het een groot succes is. Mijn restaurant draait boven verwachting en ik geniet steeds weer van de lieve warme lovende reacties op mijn diners, high tea en nu ook de high wine.
Dank aan iedereen die een reservering heeft gedaan. Ik kijk uit naar jullie komst. Wil je komen high tea’en of high wine’n dan is er in het 1e halfjaar van 2020 zeker nog voldoende ruimte om een tafel te reserveren. snoepzakjes sligro. Nog even ter info: de high tea en high wine data zijn nu nog 1 x per maand
Wil je een keer met een grote groep komen (niet meer dan 18 personen) bel of mail me dan en dan kunnen we natuurlijk nog naar een andere datum kijken. De eerste chocolade workshop en de eerste kinderkookworkshop waren een groot succes (gevulde snoepzakjes kopen). Wat was het gezellig dat men nu zelf aan de slag kon in de watertorenkeuken van Culinicious met het maken van chocoladelekkernijen en high tea gerechten
Wil je een keer met een groepje bonbons maken (en een chocoladetekening) of wil je je kinderfeestje vieren bij Culinicious dan is er in 2020 hiervoor zeker een mogelijkheid. Bel of mail me voor een vrijblijvende offerte of een reservering. Deze maand naast de huidige planning ook weer 2 extra diners en a.s.
Een feest wat begint met koffie/thee en zoete lekkernijen, een glas bubbels en daarna een wijntje of glas bier met lekkere hapjes. Ik heb er al zin in. Oktober is ook de maand van pompoenen, wild, paddenstoelen, boswandelingen en Halloween (Pak winst met gevulde snoepzakjes!). Zin om iets leuks en lekkers voor Halloween te maken, kijk dan eens naar onderstaand recept
Werk de boter met je vingers door het droge mengsel tot het de consistentie van grof broodkruim heeft. gepersonaliseerde snoep. Doe er het ei en de melk bij en kneed het deeg tot een gladde bal. Kneed niet te lang door, anders wordt de bodem elastisch en taai in plaats van kruimelig en krokant
Druk het deeg ook goed in de rand. Snijd de overhangende randjes eraf en gebruik de stukjes om eventuele gaatjes te vullen - Is het erg als snoep over de datum is?. Prik met een vork gaatjes in het deeg, leg er een stuk keukenfolie op en zet de bodem 30 minuten in de vriezer. Verhit de oven tot 180 °C (gasovenstand 4)
Blijf voortdurend roeren zodat de boel niet aanbrandt en draai het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert, leg vervolgens de deksel scheef op de pan en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot de stukjes pompoen zacht en gaar zijn. Haal de pan van het vuur, vis het vanillestokje eruit en hak het mengsel met een staafmixer heel voorzichtig tot een glad en fluweelzacht mengsel.
Leg terwijl het pompoenmengsel staat af te koelen een stuk bakpapier in de deegbodem en druk het goed in de rand. Vul de bodem met ongekookte rijst en bak hem 10 minuten blind in de hete oven. Haal de rijst en het stuk bakpapier eruit (bewaar voor een volgende keer) en zet de vorm nog 10 minuten terug in de oven tot het deeg stevig en bijna koekachtig is.
Kluts de 2 eieren, doe ze bij het pompoenmengsel en maal alles nogmaals goed door elkaar. Schenk het mengsel in de deegbodem en zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven, of tot het oppervlak gestold is maar de vulling vanbinnen nog wel een beetje lobbig. Hoe houd je snoep langer vers?. Laat de taart afkoelen en serveer er een scheutje room of een lepel crème fraîche bij
In Brabant moesten de kinderen al twee weken geleden naar school. Zo ook onze zoon. Dat betekende voor mij ook weer aan de slag met mijn restaurant. Ondanks dat ik vier weken vrij ben geweest, heb ik niet echt het vakantiegevoel beleefd zoals andere jaren omdat we dit jaar thuis zijn gebleven.
Tuin opknappen etc. Snoepman & Sweetie. Normaliter lees ik 8 boeken, nu slechts in de eerste week 2 boeken. chocolade cadeau. Naast het rommelen toch ook nog lekker dagjes uit geweest en ik moet zeggen daar hebben we volop van genoten. Nederland is ook heel mooi (mits ze zon schijnt). Gelukkig hebben we bij onze uitjes altijd heerlijk weer gehad en hebben we toch ook terrasjes kunnen pakken, ijsjes gegeten, wijntjes gedronken en lekker gegeten
Eigenlijk dus toch best lekker om dan eens gewoon thuis te zijn. Heb ondertussen alweer twee diners erop zitten en ik moet zeggen wat is het toch leuk. Zeker als de gasten vol lof en tevreden naar huis gaan. Als ik dan eenmaal weer in de flow zit dan geniet ik ook weer volop.
Nog niet in mooie kleurtjes in agendavorm (dat komt nog begin volgend jaar) maar wel alle data vermeld van diners, high tea en high wine. En hoe leuk is het dan dat na publicatie ik inmiddels alweer enkele data vol zit voor diner in 2020. Gezellig! Gelukkig zijn er nog voldoende data over om een keer te komen dineren bij Culinicious.
De high tea en high wine data zijn vanaf 2020 1 x per maand. Bij 6 ingeschreven gasten gaat deze door (snoepzakjes kant en klaar action). Wil je een keer met een grote groep komen (niet meer dan 18 personen) bel of mail me dan en dan kijken we samen naar een geschikt moment. Deze maand zal voor het eerst bij Culinicious in de Watertoren een chocolade workshop en een kinderkookworkshop plaatsvinden
Even weer eens wat anders en hoe leuk is het om zelf te mogen koken in de Watertoren van Roosendaal. Ook zin in een workshop, kijk even op de site of neem vrijblijvend contact op voor een offerte. Steeds vaker word ik benaderd door gasten of het ook mogelijk is om een feest bij Culinicious in de Watertoren te organiseren.
Na een intake-gesprek ontvang je van mij een vrijblijvende offerte. Nieuwsgierig geworden, maak een afspraak. September is de maand van de appel- en perenpluk. paassnoep. Ik heb al flink wat peren van eigen boom geplukt en verwerk deze in een heerlijk dessert voor de maand augustus/september (Snoepgroothandel - snoepgoed). Volgend voorjaar willen we nog meer fruitbomen in onze tuin gaan zetten, zodat ik ook hier gebruik van kan maken voor mijn restaurant
Op 2 september jl (kleine snoepzakjes). een topdag beleefd bij de Heerendag, verzorgd door de ‘wijnkoopers Heeren van Heusden’. Van heerlijke champagne en wijntjes mogen proeven en genieten (weer inspiratie opgedaan voor bij mijn menu’s) met daarbij onweerstaanbare gerechtjes. Deze mooie zononvergoten dag werd ook nog eens muzikaal omlijst. Kortom fantastisch. Chapeau Heeren, het was top
Navigation
Latest Posts
Snoepgroothandel - Snoepgoed
Kant En Klare Snoepzakjes
Leveranciers Kauwgom - Snoepgoed